Friday, November 09, 2007

Where or where has my intellisense gone?

I'm working on a flex 3 app using the latest flexbuilder 3 beta, both the plugin and standalone versions. For some reason, in some mxml files my intellisense just seems to not work at all. While in other mxml files the intellisense works fine. Turns out that in this latest beta release, Flexbuilder gets cranky if you use double quotations in Metadata Event tags:

[Event("forward", type="mx.events.Event")] will kill your intellisense and your control clicks. You will feel very lonely.

[Event('forward', type='mx.events.Event')] will make everything right again, blue coding skies ahead.

On a side note, the single quote is actually only necessary on the type attribute, intellisense seems to work fine if you use double quotes on the Event name itself.

Hopefully this will be fixed in the next release.

4 comments:

niceguy said...

Hey , Thanks
But I cant get that event when i adding it to APP.

EG.


[Bindable]
[Event('flipped', type='flash.events.TextEvent')]


i used this for Creating text event . But when i add this component to my app it is not showing this events in list , and also if i manually add this ,
Eg.
(flipped="onFlip(event)" )



It showing error

1118: Implicit coercion of a value with static type flash.events:Event to a possibly unrelated type flash.events:TextEvent.


why this happening? it is bug of FLEX3 of some thing else??

Can you help me in it

Victor Rubba said...

Little late but the error usually deals with the type of event you're expecting in the function...

Most likely:

private function onFlip(event:Event){}

when it should be:

private function onFlip(event:TextEvent){}

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

thank you for pointing me in right direction. Following worked for me:

add "wmode", "transparent" ,
to
AC_FL_RunContent

Have fun,
raymond domingo